top of page

Skive Postorkesters tur til det nordlige Polen i September 2009

 

Billeder fra turen.

 

I 2007 var Skive Postorkester på tur til den sydvestlige hjørne af Polen, og i år gik turen så til den nordvestlige del af Polen.
 

Vi boede ca. 50 km syd for Stettin i en lille by Barlinek, der ligger utrolig smukt ved en sø omkranset af skov. Vores hotel lå lige ned til søen, og mange havde værelser med balkon og dejlig udsigt ud til søen.
 

Vi var 20 musikere, heraf en trompetist fra Ålborg Postorkester, samt vor dirigent Mikael Karlsson. Desuden deltog 8 ægtefæller.
 

Rejsen blev som for 2 år siden gennemført med Kølsen Rejser og med den samme dansk-talende polske guide Itzabela, som selv boede i Barlinek.
 

Vi ankom fredag aften den 11. september, og lørdag var der festival i Barlinek som afslutning på sommeren, og her var vi sat på plakaten til at spille en koncert sidst på eftermiddagen på byens torv.
 

Søndag var det koncertfri dag, hvor vi var på en heldagsudflugt til Festung Ostwall ca. 100 km sydøst for Barlinik. Her byggede tyskerne fra 1934 til 1938 et kæmpe bunkeranlæg på 32 km, der imidlertid aldrig blev brugt under 2. verdenskrig. Vi blev guidet rundt af en meget engageret guide, der kun talte polsk, men vi havde heldigvis vor egen guide til at oversætte.
 

Mandag var vi på udflugt til Stettin.

Inden vi skulle give koncert i et nyt stort indkøbscenter Galaxy kl. 13 var vi på marked, og efter koncerten slappede vi af på en sejltur på floden Oder gennem det store havneområde.
 

Tirsdag gik turen til Gorzow ca. 40 km syd for Barlinek. Her skulle vi give koncert kl. 10.30 på domkirkepladsen, og byens lokale avis og to regionale TV-stationer var mødt op for interviews og optagelse af koncerten.
 

Vi blev også inviteret til en international festival for blæseorkestre i Gorzow i 2010, med ophold betalt. Efter koncerten blev der tid til indkøb i Gorzow - der blev købt mange par sko på turen!
 

Og så sluttede vi af med et bryggeribesøg med prøvesmagning - det polske øl er yderst velsmagende!
 

Inger Marie Christensen

 

 

bottom of page