top of page

Skive Postorkesters tur til Calella i oktober 2014.

 

Billeder fra turen.

 

Ved vor generalforsamling i november 2013 var der stor tilslutning til, at næste rejse skulle gå til feriebyen Calella ca. 50 km nord for Barcelona, hvis det kunne lade sig gøre økonomisk. I Calella arrangeres der hvert år en stor oktoberfest, hvor amatørorkestre fra hele Europa deltager. Arrangementet foregår over 3 uger, og man tilmelder sig typisk for en uge.

 

Vores deltagelse skulle være i efterårsferien, og vi skulle flyve derned, Postorkestrets første rejse med fly.Formand Niels fandt frem til flybilletter til en rimelig pris med Lufthansa og mellemlanding i Frankfurt, og prisen for hotelophold med fuld pension, som arrangørerne i Calella stod for, var også rimelig, så turen blev besluttet tidlig forår 2014, og der var stor tilslutning fra medlemmerne, så vi kunne stille et velspillende orkester.

 

De store instrumenter skulle oprindelig også med fly, til merpris, men Niels og Per tilbød at køre derned i en varevogn medbringende de store instrumenter, der ikke kunne medbringes som håndbagage. Der var arrangeret bustransport til og fra Billund. Humøret var højt, da vi mødtes til busafgang, men to medlemmer manglede! Ægteparret Rikke og Bjarne, vore to basunister, havde aftenen før måttet melde fra pga. sygdom i nær familie, og dermed stod orkestret uden basuner!

 

Flyturen gik fint, blev afhentet i bus og ankom til. Hotel Internacional ca. kl. 21 hvor aftensmaden ventede på os - samt Niels og Per, der var ankommet med bil dagen før. Af arrangørerne fik vi udleveret en T-shirt og 7 ølbilletter til hver!

 

Næste dag mandag havde stort set alle meldt sig til en heldagsudflugt til det storslåede Montserrat fjeld inde i landet, hvor der er bygget et flot kloster ind i fjeldet. I klostret findes Kataloniens skytshelgen Den sorte Madonna. Udflugten sluttede af med rundvisning og vinsmagning i den berømte vingård Torres, et meget stort foretagende. De fleste medlemmer havde også tilmeldt sig heldagsturen om tirsdagen til Barcelona, en rundtur med guide til de vigtigste seværdigheder i Barcelona. Endelig var der om onsdagen en halvdagsudflugt for "shopping-folket" til outlet-landsbyen La Roca Village.

 

Men vi var jo også rejst til Calella for at spille musik! Og der var 20 andre europæiske orkestre, der også skulle spille i den uge. På stranden ca. 10 minutters gang fra hotellet var der opstillet et meget stort fest/øltelt med scene, hvor orkestrene spillede på skift fra kl. 20 til 01.

 

Vores første koncert var sat på programmet onsdag nat til kl. 00.10! Tidspunktet betød selvfølgelig, at det skulle være de lettere underholdende numre der skulle leveres. Trine havde den første dag "lokaliseret" en basunist fra det danske Borup Brass Band; det viste sig, at Kristian var professionel basunist og dirigent for brassbandet, og han ville gerne assistere os, også solo med Bayersk Polka.

 

Der var gang i den under koncerten, både på dansegulvet og på bordene, og det store afslutningsnummer med et Beatles Medley kunne alle synge med på.

 

Næste dag torsdag eftermiddag skulle vi spille en koncert på kirketorvet i Calella, ca. et kvarters gang fra hotellet. Her kunne vi bedre brillere lidt med de større numre vi havde øvet os meget på, bl.a. filmmusik fra James Bond, som nogle irske turister var meget begejstret for. Det blev en god koncert med en del turister som tilhørere, og Kristian var selvfølgelig med som vor (solo)basunist.

 

Aftenen var fri til bl.a. at høre andre orkestre i festteltet - og bruge nogle af de udleverede ølbilletter!

 

Sidste koncert var programsat til fredag aften kl. 21 i teltet, der var fyldt med glade mennesker, der skulle have en god afslutning på ugen. Efter koncerten blev Kristian takket og "honoreret" for sin superflotte assistance. Mange fra vort hold blev i teltet og var med til at "lukke og slukke".

 

Lørdag stod programmet så på hjemrejse med bus fra hotellet midt formiddag, fly fra Barcelona om eftermiddagen, ca. 4,5 timers ophold i Frankfurt og fly til Billund, hvor bussen ventede på os. Hjemkomst til Skive ca. 01.00. Alt i alt en rigtig dejlig og vellykket tur - og med sommervejr hele ugen!

 

Inger Marie Christensen

 

 

bottom of page