top of page

Engagementer

 

Vi spiller og underholder til alle lejligheder.

Harmonimusik i Vridsted
Torsdag d. 25-04-2019

Det er nu ikke første gang, vi i Skive Postorkester giver koncert i en kirke. Den Danske Folkekirke er i mange tilfælde blevet mere åben både det folkelige og det alternative.

 

Torsdag den 25.april begav vi os til Vridsted lidt syd for Skive for at give koncert. Vridsted er ikke nogen stor by, og den har ikke nogen stor kirke, men vores dirigent Trine Jensen-Gadegaard bor der, og hun havde skabt kontakten.

 

Kirken er som sagt ikke stor, så vi måtte klemme os godt sammen, og heldigvis, må man faktisk sige, havde vi fået et par afbud, så der med nød og næppe lige blev plads til de fremmødte. Det meste af orkestret sad godt klemt sammen omkring alteret. Et par klarinetter sad foran, og de kunne høres, så det overdøvede alle de andre. Det skulle de dog ikke nyde for meget af, så de spillede pianissimo i stedet for forte. Sådan må man sno sig af og til.

 

Vridsted Kirke, eller Sct. Ebbes som er det oprindelige navn, ligner mange andre landsbykirker og er oprindeligt bygget som så mange andre omkring 1100. En af vores trompetister fortalte, at netop i den kirke blev hans tilværelse totalt ændret. Vi kiggede på ham, Jo, det var der, han i sin tid blev gift. Javel så!

 

Ellers spillede vi på livet løs for en næsten fuld kirke – ikke specielt kirkeligt musik, men det der nu engang er vores repertoire, bl.a. en medley fra The Beauty And The Beast. Hvem der var skønheden, og hvem der var uhyret, skal jeg lade være usagt, men vi har fra pålidelig kilde, at Trine godt herefter uden at skamme sig kan vise sig i den lokale Brugs.

 

Koncerten gennemføres uden pause, og vi ville heller ikke kunne komme nogen steder i pausen uden at ødelægge vores møjsommeligt opbyggede opstilling af orkesteret. Havde man ikke fået tisset færdig, måtte man værs’go vente til koncerten var forbi.

 

Alt i alt vendte vi tilfredse hjem til vores ægtefælle, hvis de da ikke allerede havde lagt vejen forbi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC05813.JPG
DSC05816.JPG
DSC05815.JPG
DSC05811.JPG
bottom of page